dinsdag 14 september 2010

Airless en HVLP apparaten

Af en toe worden er op marktplaats, andere veilingsites of via andere wegen airless-en hvlp apparaten aangeboden tegen prijzen die men normaliter niet in de markt tegenkomt.

Dit zijn vaak import machines, geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten en via een omvormer gereed gemaakt voor de europese markt.

Het kopen van dit soort apparaten geeft vaak grote problemen. Ik zal deze hier uiteen zetten:

1. Vaak zijn deze machines niet CE gekeurd, wat betekent dat deze apparaten niet in de Europese Unie mogen worden aangeschaft! Het kopen van deze machines is een economisch delict!
2. Omdat een CE keur ontbreekt, zal een verzekeraar ook in geval van een ongeval elke claim afwijzen. Ook dit kan resulteren in grote financiële schade!
3. Ook de fabrikant zal elke vorm van garantie afwijzen, aangezien dit niet een voor de europese markt bestemd apparaat is.
4. Aangezien er in de Verenigde Staten gebruikt wordt gemaakt van 110V/60hZ dient men een omvormer te gebruiken. In Europa gebruikt men 230V/50hZ, doordat men naar 50hZ gaat wordt het aantal omdraaien van de motor minder. Dit resulteert in minder resultaat/kracht.

Deze 4 redenen zijn voldoende redenen om U dan ook nooit met dit soort apparaten in te laten, U heeft voldoende keuze in de CE gekeurde 230V sector!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten